Vietnamese loempia


Vietnamese loempia 1.0

afbeelding

Bron: Kguirnela
( CC BY 3.0 )

vooral als snack en ook wel als voorgerecht gegeten loempia uit de Vietnamese keuken, die veel kleiner en smaller is dan de Chinese loempia, een vulling heeft die meestal veel groenten bevat en wordt ingepakt in een dun rijstvel of in een vel van filodeeg

Algemene voorbeelden


De Vietnamese variant is iets anders samengesteld: hij wordt in het noorden 'nem' genoemd en in het zuiden 'chagio'. De vulling bestaat uit varkensgehakt, fijne mie, gedroogde zwarte paddenstoelen, taugé, ui, peper, zout en vaak ook ei. Het varkensvlees kunt u vervangen door kip en de krab door garnalen; de vulling wordt op smaak gebracht met nuoc-mâm en ingepakt in een dun rijstvelletje. Vietnamese loempia's worden gefrituurd of in de pan gebakken en geserveerd met matig pikante nuoc-mâm, blaadjes munt en sla.

http://www.okokorecepten.nl/recept/tortillas-wraps/loempia/,

In Vietnam eet men vooral witte rijst, maar er bestaan ook bruine, gele, groene en rode varianten. Naast basisvoedsel wordt rijst ook gebruikt voor de productie van wijn en azijn, bloem en mie en banh trang, de vellen waarin de bekende Vietnamese loempia's gewikkeld worden.

http://www.airstop.be/1/flystay/Vietnam/TipsweetjesViet.htm

Vietnamese loempia's zijn kleiner en smaller dan de Chinese loempia's en bevatten over het algemeen meer groenten [...]. Voor de buitenkant wordt een dun loempia vel gebruikt, meestal gemaakt van filodeeg. De vulling kan erg variëren, er kan kip, vlees, garnalen of krab worden gebruikt, maar groenten alleen kan ook.

http://www.kookse.tv/recept/vietnamese-loempias-maken/,

Naast basisvoedsel wordt rijst ook gebruikt voor de productie van wijn en azijn, bloem en mie en banh trang, de vellen waarin de bekende Vietnamese loempia's gewikkeld worden.

http://www.airstop.be/1/flystay/Vietnam/TipsweetjesViet.htm

Je moet er toch ook niet aan denken dat je geen Turkse pizza, Vietnamese loempia, Arabische shoarma, Chinese bami, Surinaams broodje kip-kerrie, Italiaans ijsje of een patatje pindasaus meer kan eten.

http://www.lbr.nl/documentatie/doc_sowhat.html